Elevii şi preşcolarii vor intra, începând de vineri, 17 iunie, după terminarea cursurilor, în vacanţa de vară. Anul şcolar viitor începe la 12 septembrie 2011 şi nu în 15 septembrie, ca până acum, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Sursa: Sorin Antonescu
Liceenii din clasele a XII-a şi a XIII-a au luat vacanţă mai devreme - vineri, 27 mai - în vederea susţinerii examenului de bacalaureat care a început în 6 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).
Săptămâna trecută au intrat în vacanţă şi elevii de clasa a VIII-a, care urmează să susţină evaluarea naţională, examinare la care se fac înscrieri în aceste zile.
Cum e structurat anul şcolar viitor
Anul şcolar 2011-2012 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfăşurării examenului naţional de bacalaureat, cursurile claselor terminale încheindu-se la 1 iunie 2012.
Potrivit ordinului citat, pentru clasa a VIII-a, anul şcolar va avea 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfăşurării evaluării naţionale. Cursurile claselor a VIII-a se vor încheia la 15 iunie 2012.
Totodată, pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învăţământ, în vigoare, iar pentru învăţământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâ