Rata de neocupare a birourilor din Bucureşti a scăzut de la 15,8% în primul trimestru al acestui an la 12,5% în cel de-al doilea trimestru, în condiţiile în care în prima jumătate a acestui an au fost finalizate în Bucureşti doar două clădiri de birouri de mici dimensiuni - Frumoasă Office Building şi Romană Offices -, un alt imobil (Phoenix Tower) fiind redeschis după un proces de renovare.
Stocul de clădiri finalizate a scăzut astfel cu 90% în prima jumătate a acestui an, la circa 13.000 mp, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox, după o primă jumătate a anului trecut în care au fost finalizate proiecte mari precum Lakeview, Euro Tower sau turnul B din City Gate.
Drept urmare, pe fondul intensificării activităţii de închiriere a clădirilor de birouri în prima jumătate a acestui an, când au fost contractate spaţii de circa 105.000 mp (plus 30%), suprafaţa spaţiilor disponibile s-a redus cu circa 60.000 mp, până la aproximativ 250.000 mp, ţinând cont de un stoc de 2 milioane de metri pătraţi la nivelul Capitalei.
Printre cele mai mari tranzacţii semnate în prima jumătate a acestui an se numără închirierea de către Premia MedCare a clădirii North Point din nordul Capitalei (27.000 mp), preluarea de către UniCredit a unui spaţiu de 10.000 mp în Novo Park sau relocarea băncii Volksbank în Nusco Tower, într-un spaţiu de 8.000 mp.
Cei mai mari proproietari de birouri din Bucureşti sunt fondurile austriece de investiţii Immofinanz şi CA Immo, precum şi oameni de afaceri români, ca Liviu Tudor, Dinu Patriciu sau Gabriel Popoviciu.
Rata de neocupare a birourilor din Bucureşti a scăzut de la 15,8% în primul trimestru al acestui an la 12,5% în cel de-al doilea trimestru, în condiţiile în care în prima jumătate a acestui an au fost finalizate în Bucureşti doar două clădiri de birouri de mici dimen