Soţia şefului de la Secţia 1 a Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova era de gardă în noaptea când tânărul tratat de TBC a decedat.
Potrivit graficului de gardă de la Spitalul de Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, Monica Gingă, asistentă medicală, era de gardă în noaptea de 6 spre 7 mai, când lui Sorin Ovidiu Frăţilă i-a venit rău şi a murit. Monica Gingă este soţia doctorului Paul Gingă, şeful Secţiei 1, unde tânărul a fost tratat de tuberculoză, după care a decedat.
Martorii în cazul Frăţilă fac declaraţii uluitoare despre noaptea morţii care i-a cutremurat: "Când a intrat în salon, asistenta ne-a zis: Da' ce vă uitaţi aşa, ca la spectacol?"
Mărturisiri zguduitoare în cazul Frăţilă. Un coleg de salon rupe tăcerea: "Până la urmă am strigat «Doamna asistentă, dar nu veniţi odată? Lăsaţi pacientul să moară aşa?»"
Deces fără explicaţii
Şeful secţiei unde a fost internat tânărul tratat de TBC, care a murit: "Nu mi s-a cerut o notă explicativă, nu ştiu nimic"
Şeful secţiei unde tânărul a fost tratat de TBC nu ştia de acest caz controversat. "Trebuia să fiu anunţat înainte de a fi pus diagnosticul"
Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.
@