Perspectivele de angajare în România pentru trimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani. Concluzia se regăseşte într-un studiu realizat de compania de resurse umane Manpower. Cu alte cuvinte, cercetarea aduce veşti bune pentru cei care îşi caută un loc de muncă.
Potrivit studiului, 28% dintre angajatori anticipează creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la reduceri iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipeaza nicio schimbare. Previziunea Netă de Angajare, de 20%, este cea mai optimistă din trimestrul 4 din 2008 şi până în prezent dar şi una din cele mai puternice din spaţiul comunitar.
Cele mai bune perspective de angajare le găsim în industria extractivă, construcţii, industria prelucrătoare, hoteluri şi restaurante, comerţ. Aşadar, angajatorii devin din ce în ce mai încrezători în revenirea pieţei.
Locuri de muncă vor fi, în continuare însă trebuie văzut dacă se va găsi şi personal calificat pentru a ocupa aceste posturi. Şi asta pentru că un studiu recent realizat tot de compania de recrutare Manpower arăta că pe piaţă se constată un deficit de personal - problemă constatată de altfel în toate statele comunitare.
Tendinţe optimiste pe piaţa muncii mai găsim şi în state est-europene cum ar fi Turcia, Bulgaria şi Polonia.
Cele mai sumbre tendinţe la nivelul Uniunii Europene se înregistrează însă în Spania, Grecia şi Italia. Şi la nivel European, cele mai bune perspective le are Industria Prelucratoare semn că acest sector dă semne de recuperare la nivelul întregii Europe. Andreea Orosz:Veşti bune pentru cei care îşi caută un loc de muncă
Perspectivele de angajare în România pentru trimestrul al treilea sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani. Concluzia se regăseşte într-un studiu realizat de compania de resurse umane Manpower. Cu alte cuvinte, cercetarea aduce veşti bune pentru ce