Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, după ce autorităţile americane au anunţat, în mod neaşteptat, scăderea indicelui privind producţia industrială din regiunea New York, în luna iunie (7,8 puncte, de la 11,9 în mai).
Titlurile "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW), cel mai mare constructor de autoturisme de lux la nivel mondial, au consemnat un declin de 1%, la 62,48 euro. Acţiunile "Renault" SA, al doilea producător auto din Franţa, au scăzut cu 0,5%, la 36,51 euro.
Acţiunile "Royal Bank of Scotland Group" Plc, cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, au coborât cu 1,5%, la 40,94 pence. Banca a preluat 42 de hoteluri pe care le deţine compania americană "Marriott" în Marea Britanie, ca urmare a imposibilităţii restructurării unuia dintre cele mai mari credite imobiliare acordate în perioada boom-ului imobiliar, conform Financial Times.
Titlurile lanţului hotelier francez "Accor" SA au scăzut cu 2%, la 28,52 dolari.
Acţiunile "National Bank of Greece" SA, cel mai mare grup bancar din Grecia, au scăzut cu 8,2%, la 4,46 euro, după ce "Standard & Poor"s" a redus ratingurile "National Bank of Greece", "EFG Eurobank", "Alpha Bank" şi "Piraeus Bank". Titlurile "EFG Eurobank", a doua bancă elenă, au coborât cu 4%, la 2,91 euro. Acţiunile "Alpha Bank" au scăzut cu 3,8%, la 3,06 euro, iar cele ale "Piraeus Bank" - cu 5,9%, la 96 eurocenţi.
Acţiunile "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, au scăzut cu 0,8%, la 39,82 euro.
Titlurile "UniCredit" SpA, cea mai mare instituţie creditoare din Italia, au pierdut 2,8%, ajungând la 1,47 euro. În opinia analiştilor, banca va fi nevoită să obţină circa 6 miliarde euro ca să se alinieze la condiţiile mai stricte privind rata adecvării capitalului.
Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,7%, la 5.761,17 puncte, CAC 40