Înfiinţată la începutul acestui an, Asociaţia Copiilor cu Autism „Dăruieşte Speranţă” încearcă din răsputeri să fie alături de cei suferinzi, chiar dacă multe uşi le sunt închise.
Părinţii micuţilor care suferă de autism au înfiinţat la nivelul municipiului, Asociaţia „Dăruieşte Speranţă” care are ca scop conştientizarea locuitorilor oraşului despre faptul că autismul nu este o boală contagioasă şi că cei care suferă de această boală trebuie acceptați și nu discriminați.
Deşi judeţul Giurgiu nu are o statistică în ceea ce priveşte numărul copiilor diagnosticaţi cu autism, din datele pe care le are directorul executiv al Asociaţiei „Dăruieşte Speranţă”, Mădălina Tudorache, se pare că în acest moment sunt înregistraţi 46 de copii care suferă de această boală la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar diferenţa de 104 copii sunt înscrişi pe listele medicilor de familie. Micuţii au vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani.
„Nu este normal ca părinţii să refuze să accepte faptul că micuţii lor suferă de autism. Este nevoie ca aceşti copii să fie declaraţi instituţiilor statului pentru a li se putea elibera certificate de handicap. Numai aşa îi putem ajuta”, a spus pentru „Adevărul de Seară” preşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Speranţă”, Daniel Tudorache, care este totodată şi părintele unui copil care se luptă cu această boală.
"Apa" a fost primul cuvânt rostit de Ionuţ
Potrivit medicilor, autismul este o tulburare neurobiologică care în unele cazuri apare de la naştere, iar în altele este depistată în jurul vârstei de doi ani şi jumătate.
Ionuţ Tudorache avea doar doi anişori atunci când părinţii săi au descoperit că baiatul nu avea contact cu nici o jucărie, nu socializa cu copiii sau cu persoane străine.
„Primul cuvânt pe care l-a spus Ionuţ a fost apă, nu mama, nu tata. Swe juca numai cu o minge şi niciodată nu