Erou naţional, decorat cu ordinul Mihai Viteazul, dar şi reformator al sportului, Bădulescu s-a născut în anul 1882, pe 6 octombrie, în oraşul de pe malul Borcei. Aici a terminat şcoala primară, urmând cursurile Liceului Militar din Iaşi pe care l-a absolvit în anul 1900. A primit gradul de sublocotenent în anul 1902, absolvind Şcoala de Ofiţeri din Engers-Rhein, Germania.
Timp de şapte ani, în perioada 1903-1910 a fost instructor la Batalionale 2 şi 3 Vânători şi la Şcoala Militară de Infanterie din Bucureşti. Niciun document care să facă referire la generalul Virgil Bădulescu nu este înregistrat la Arhivele Naţionale. „Nu s-a păstrat niciun act, nu mai există certificate din acea perioadă. Din păcate, la Călăraşi nu se poartă să ne amintim de personalităţile care au făcut ceva remarcabil şi s-au născut aici“, ne-a spus Nicolae Ţiripan, directorul Arhivele Naţionale Călăraşi.
Studii la Stockholm
În perioada anilor 1910-1913, generalul Bădulescu a fost trimis de Ministerul de Război în Suedia pentru a urma cursurile Institutului Regal Central de Gimnastică din Stockholm. Timp de trei ani, din 1913 până în anul 1916 a fost detaşat la Colegiul Militar de la Mânăstirea Dealu din Târgovişte pentru a conduce pregătirea fizică a elevilor. „Am propus consilierilor locali în anul 2003 un proiect privind schimbarea denumirii străzilor. Era vorba despre 28 de personalităţi călărăşene a cărei memorie ar fi trebuit s-o cinstim şi cu care să ne mândrim. Nu au fost de acord, din cauza banilor. Au motivat că oamenii ar trebui să-şi schimbe buletinele după denumirea străzilor. De fapt nu a fost voinţă. De exemplu, în anul 2001 au fost renumite toate blocurile şi oamenii şi-au schimbat buletinele atunci când au expirat“, ne- a mai precizat Ţiripan.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi