În România, practica neunitară pare a fi singura pactică în cazul accidentelor rutiere cu victime sau petrecute în circumstanţe grave. Judecând acelaşi caz, magistraţii dau decizii contradictorii la nici 24 de ore distanţă atunci când vine vorba despre arestarea preventivă a presupusului autor.
gândul şi-a propus să analizeze două cazuri de accidente rutiere. Unul petrecut la sfârşitul săptămânii trecute la Oradea, unde un bărbat a izbit în plin un Tico şi a omorât-o pe şoferiţa de 24 de ani, rănind grav alţi doi pasageri. Altul, în care Genică Boerică a lovit cu maşina un tânăr în scaun cu rotile pe trecerea de pietoni şi a fugit de la locul accidentului.
Primul caz. Iuliu Kiss loveşte, e arestat, eliberat şi iar arestat
Orădeanul Iuliu Kiss a izbit, sâmbătă, în plin un autoturism Tico şi a omorât o şoferiţă de 24 de ani, rănindu-i grav pe alţi doi pasageri. El nu a cedat prioritatea, avea o alcoolemie care depăşea limita infracţiunii (aproximativ 1 la mie) şi circula cu viteză excesivă. Kiss, un mic interlop din Oradea cunoscut sub numele de Paprika, ar mai fi fost cercetat pentru consum de droguri, într-un dosar de trafic de stupefiante, conform unor surse judiciare citate de Mediafax.
După producerea accidentului, poliţiştii nu l-au reţinut pe orădean. "Este la latitudinea poliţiştilor care au cercetat cazul dacă se impunea reţinerea sau nu. După ce l-au audiat pe suspect, au făcut cercetări, au discutat cu martorii, poliţiştii au considerat de cuviinţă să aştepte rezultatele alcoolemiei de la Institutul de Medicină Legală", a explicat pentru gândul Alina Dinu, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Bihor. Poliţiştii trebuie să se asigure că probele şi documentaţia în cazul unui accident sunt bine întemeiate, "ca să nu se trezească că propunerea de arestare le este respinsă", iar legea nu precizează dacă autorul unui accident cu