Magistraţii maramureşeni au decis că Massimo Loddo şi Ioan Ursuţ să aştepte noile analize ADN în închisoare. Din analiza genetică făcută de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală reiese că niciunul din cei doi acuzaţi nu a purtat obiectele vestimentare găsite de către poliţişti.
În această dimineaţă a avut loc o nouă înfăţişare în cazul jafului de pe Gutâi, din septembrie 2009. Chiar dacă acuzaţii sperau să fie eliberaţi în cursul acestei zile, magistraţii maramureşeni au decis menţinerea lor în stare de arest preventiv.
Speranţele acuzaţilor erau legate de analiza genetică a obiectelor de vestimentaţie trimise pentru cercetări, din care a reieşit că niciunul dintre cei doi acuzaţi nu a purtat aceste obiecte.
Raport incomplet
După citirea raportului întocmit de Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, avocaţii celor doi acuzaţi spuneau că este posibil ca inculpaţii să fie scoşi de sub acuzare în cursul zilei de astăzi. În faţa instanţei, lucrurile au luat, însă, o altă întorsătură. „Consider că acest raport este incomplet şi, mai mult, cred că unul dintre obiectele vestimentare nu a fost analizat. În acest sens, cred că se impune o suplimentare a raportului în care să fie inclusă şi şapca în care a fost găsită o probă genetică a lui Ioan Ursuţ“, a precizat Vasile Brisc, procurorul de caz.
În acest caz, magistraţii maramureşeni au dat curs cererii Procuraturii, chiar dacă cei doi avocaţi ai apărării au cerut respingerea sa. „Raportul a fost întocmit doar pe câteva obiecte trimise de către Poliţia municipală şi nu include toate cererile noastre. Mai mult, anumite probe au fost prelevate din alte zone decât la analizele precedente şi nu sunt la fel de exacte. În acest sens, voi admite cererea efectuată de domnul procuror, cu precizarea că IPJ Maramureş trebuie să trimită şi cel de-al zecelea obiect inclus în testar