Teleormanul va face parte din Regiunea Muntenia alături de alte şase judeţe din sudul ţării, iar alexăndrenii vor merge la "capitală" în Ploieşti.Autorităţile locale spun că efectul regionalizării va fi devastator pentru Alexandria: 7000 de disponibilizaţi şi cheltuieli din buzunarul fiecărui cetăţean.
După proiectul de reorganizare administrativ- teritorială a României propus de Guvern, judeţul Teleorman va face parte din Regiunea Muntenia, alături de Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi. Cu o suprafaţă de 34.400 de km pătraţi şi cu 3.485.756 de locuitori, Regiunea Muntenia cu capitala la Ploieşti va fi a doua ca mărime dintre cele opt regiuni propuse de Guvern. Consiliile judeţene din judeţe vor dispărea şi odată cu ele, vor dispărea şi preşedinţii care le conduc, urmând ca regiunea să aibă un singur consiliu cu un preşedinte şi doi vicepreşedinţi. Actuala reşedinţă de judeţ a Teleormanului, Alexandria, ar deveni, după regionalizare un oraş micuţ dintr-un super judeţ.
Val de disponibilizări în sistemul bugetar
Autotrităţile alexăndrene resping proiectul şi spun că efectul va fi unul devastator pentru economia oraşului, şi aşa destul de precară. În opinia edilului-şef al Alexandriei, Victor Drăguşin, regionalizarea va lăsa pe drumuri aproape 7000 de alexăndreni. " Noi avem în prezent 7300 de angajaţi în sistemul bugetar. Lăsând la o parte profesorii şi cadrele militare, care vor rămâne pe posturi, cred că aproape 5000 de bugetari nu vor mai avea serviciu de anul viitor, dacă proiectul trece în actuala formulă. Dacă 5000 de bugetari rămân fără slujbe, puterea de cumpărare se va diminua drastic şi disponibilizările vor afecta şi domeniul privat, de unde estimez că vor pleca acasă alţi 2000 de alexăndreni", a spus primarul Victor Drăguşin. În opinia acestuia, regionalizarea va scoate bani din buzunarul fiecărui alexăndrea