Constantin Cojocaru, adevăratul tată al Partidului Poporului, spune că patronul OTV este un hoţ şi un populist. Loc de împăcare nu mai este. Sursa: CODRIN PRISECARU
E o bătălie pe viaţă şi pe o posibilă candidatură la preşedinţie. De la televizor, pare doar o răfuială, din care unul iese popular şi celălalt fraier. Unul are televiziune, se autopromovează, iar celălalt se foloseşte de arma justiţiei să-i stea în cale. La dimensiunea realităţii, este însă un război de gherilă. De ideologii, de care strânge mai multe semnături, unde se trimit, cine conduce partidul, cine va fi prim-ministru. Într-un an, părţile combatante, economistul Constantin Cojocaru şi mogulul Dan Diaconescu, îşi vorbesc doar la termenele de judecată. Asta dacă OTV-istul se trezeşte de dimineaţă să onoreze instanţa. Dacă nu, trimite avocaţii. Cojocaru, cel care a iniţiat legea cu care Diaconescu pozează în salvatorul României, îi sare la beregată. DD i-a furat numele partidului, o parte din simpatizanţi, şi-a însuşit legea Cojocaru şi vrea să ajungă la Cotroceni. Din sutele de ore pe care economistul le-a petrecut în studioul OTV, nu s-a ales cu nimic.
Sediul adevăratului Partid al Poporului este undeva în centrul Bucureştiului. Pe strada Academiei, numărul 7, la mezanin, Cojocaru are un birou plin cu bibliorafturi. Sunt, de fapt, miile de foi su semnături. Pe unul din pereţi, are agăţat un banner cu poza lui şi sigla partidului, o mână care ţine trei spice de grâu. L-au sfătuit nişte consultanţi să pună spicele pe siglă. A acceptat şi crede că e cea mai reuşită din România. "Noi luptăm pentru muncă, nu pentru hoţie", e hotărât Cojocaru. Recunoaşte însă că "momentul OTV" l-a propulsat pe scara ideologilor în politică.
Primul episod de dragoste
În februarie 2009, mergea pentru prima dată în studioul din Bulevardul Preciziei numărul 3. Otevistul Tudor