Patru tineri au pus, încă din toamna anului trecut, bazele unui club de airsoft, un sport asemănător cu paintball-ul. Clubul are acum 40 de membri, care se întâlnesc săptămânal la marginea oraşului şi se joacă de-a războiul.
Airsoft-ul este un sport care înlocuieşte paintball-ul şi care poate fi jucat fie ca o simulare a unui conflict militar fictiv, fie ca hobby de weekend.„La început am fost patru entuziaşti, iubitori ai tirului şi a simulărilor de tip militar. Acum sunt înscrişi 40 de membri, dar numărul celor doritori de experienţe noi este în creştere. Farmecul airsoft-ului constă în realismul armelor folosite, în simularea fidelă a unui conflict armat real, aplicându-se aceleaşi tactici, aceleaşi metode, aceeaşi viteză și aceleași abilități ca și într-o luptă reală”, a declarat Daniel Moiş, preşedintele Clubului Rebelde.
Participarea la joc este gratuită
Membrii clubului se întâlnesc săptămânal, în general sâmbăta, pentru două ore de relaxare, într-o livadă de la marginea oraşului. „În general jucăm jocuri militare de tip combat sau tragem la ţintă. Pentru jocurile militare, se formează două echipe. Fiecare echipă încearcă să elimine membrii celeilalte. Este un joc în care fairplay-ul este foarte important. Odată împuşcat, un jucător trebuie să recunoască acest lucru şi să iasă din joc. Pierde echipa din care au fost eliminaţi toţi jucătorii”, precizează Daniel Moiş. Ca armament, jucătorii de airsoft folosesc replici fidele ale armelor şi echipamentelor folosite de forţele armate sau de către poliţie, încărcate cu bile de plastic. O replică a unei arme obişnuite costă între 100 şi 500 de lei. Sunt şi replici ale armelor folosite la antrenamentul trupelor de comando care pot să ajungă şi la preţul de 1.000 de lei. În Satu Mare există şi un magazin de unde pot fi închiriate astfel de arme, cu 10 până la 20 de lei, în funcţie de marcă