Edilii nu s-au arătat impresionaţi de avertismentul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti (DSPB), potrivit căreia a crescut numărul de şobolani şi ţânţari din Capitală. S-au mulţumit să spună că au luat măsurile necesare, iar bucureştenii trebuie să pună şi ei mâna la treabă.
Primăria are un contract prin care plăteşte sume exorbitante unei firme care se ocupă de stârpirea şobolanilor şi a ţânţarilor, dar când se pune problema înmulţirii necontrolate a acestora, responsabilitatea este pasată de edili la asociaţiile de proprietari de la blocuri şi la proprietarii caselor.
„Amintim că asociaţiile de locatari au obligaţia să ia măsuri în ceea ce priveşte acumulările de deşeuri necontrolate, care favorizează dezvoltarea populaţiilor de şobolani, şi eventualele subsoluri inundate, care constituie factori favorizanţi dezvoltării larvelor şi ulterior populaţiilor adulte de ţânţari", au declarat reprezentanţii Primăriei Capitalei.
Aceştia s-au arătat deranjaţi de informaţiile apărute în presă, în ultimele zile, în legătură cu o informare făcută de DSP care atrăgea atenţia asupra creşterii numărului de şobolani şi ţânţari, mai ales în zonele de case şi vile. Edilii au afirmat că tratamentele de deratizare şi dezinsecţie sunt în curs de desfăşurare.
Uite informarea, nu e informarea
În afară de comunicatul de presă dat în urmă cu nouă zile de DSPB, reprezentanţii acestei instituţii spun că au atras în mai multe rânduri atenţia edililor în legătură cu situaţia din Bucureşti. "Am trimis inclusiv la sfârşitul anului trecut o informare către Primăria Capitalei prin care le atrăgeam atenţia că nu s-a făcut «Ultima trecere de combatere a şobolanilor». Înştiinţările sunt trimise periodic către primărie, iar acum am trimis inclusiv la Prefectura Capitalei", a declarat Cristina Tase, responsabila pentru relaţii cu presa de la DSPB.
@N