Membrii Asociaţiei Române a Profesioniştilor din Mass Media (ARPMM) au organizat ieri un seminar la care s-a vorbit despre transcrierea colecţiilor media româneşti (ziare, reviste, suplimente, periodice de orice rang) de pe suportul de hârtie pe suportul digital.
1 /.
Alături de jurnaliştii din cadrul ARPMM, la dezbateri au participat ministru Comunicaţiilor, Valerian Vreme, specialişti ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, reprezentanţi ai Radiocom – Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi directorul Bibliotecii Central-Universitare Bucureşti, Mireille Rădoi.
Cuvântul de deschidere a evenimentului i-a aparţinut ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, domnul ValerianVreme, care a apreciat demersul ARPMM ca fiind necesar nu doar din prisma meseriei de gazetar, cât mai ales pentru potenţialul pe care îl are o asemenea platformă on-line a tuturor publicaţiilor româneşti de a deveni un important instrument în procesul educativ şi de cercetare.
"România are nevoie de proiecte bune, iar proiectul Biblioteca Digitală Media are toate premisele să se transforme într-un model de succes în privinţa digitizării de conţinut. Este un pas important şi necesar pentru ca publicul să valorifice într-o manieră mult mai accesibilă şi comodă resursă de informaţie stocată în paginile publicaţiilor, disponibile din păcate, doar în bibliotecile tradiţionale", a declarat ministrul Valerian Vreme. Preşedintele ARPMM, Horia Alexandrescu, a subliniat beneficiului social pe care demersul asociaţiei jurnaliştilor îl va avea de oferit.
"Biblioteca Digitală Media este definită ca o resursă culturală, iar agregarea sa va oferi posibilitatea accesării lesne a unor perspective noi asupra evoluţiei societăţii în ansamblul componentelor sale, ce pot fi desprinse din paginile de ziar. Vorbim de relatări, evenimente, puncte de v