Manichiura este considerată cartea de vizită a unei femei, însă nici pedichiura nu trebuie neglijată, mai ales vara, când picioarele sunt mai expuse decât în orice sezon
În afară de faptul că asigură îngrijirea şi răsfăţarea picioarelor, pedichiura reprezintă primul pas spre o igienă perfectă. De aceea, pedichiura trebuie făcută frecvent, căci doar aşa poate contribui la sănătatea picioarelor şi a întregului corp. Reprezentanţii Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Picioarelor au alcătuit o listă care cuprinde sfaturi în legătură cu lucrurile care trebuie făcute şi cele care trebuie evitate atunci când vă faceţi pedichiura - fie că apelaţi la ajutorul unui specialist, fie că vă faceţi pedichiura acasă. Şi cum vara s-a instalat deja, iar sandalele nu lasă loc pentru nici cea mai mică imperfecţiune, nu ar fi rău să consultaţi şi să puneţi în practică aceste sfaturi.
De făcut
În cazul în care alegeţi să mergeţi la un salon pentru a vă face pedichiura, specialiştii vă recomandă să faceţi programarea cât mai de dimineaţă, pentru că, fiind începutul zilei, instrumentele sunt mai curate. Deşi ar putea părea ciudat, este recomandat să vă aduceţi propriile ustensile şi să rugaţi personalul din salon să le folosească. Astfel, veţi putea fi sigură că nu veţi căpăta o infecţie, căci bacteriile şi ciupercile se transferă foarte uşor de la un client la altul dacă instrumentele folosite nu sunt sterilizate aşa cum trebuie.
Dacă vă faceţi pedichiura acasă, eliminaţi pielea îngroşată de pe călcâi şi talpă la fiecare şedinţă de îngrijire. Înmuiaţi picioarele în apă călduţă timp de 5-10 minute, apoi folosiţi piatra ponce, o pilă pentru exfoliere sau un produs cosmetic special pentru acest tip de gomaj pentru a îndepărta pielea îngroşată.
Când vă tăiaţi unghiile, aveţi grijă să folosiţi un cleşte special pentru pedichiură, cu muchii drepte. Fol