Cercetătoarea Natalia Avseenko a înotat goală alături de balenele beluga din Oceanul Arctic, la minus 2 grade Celsius. Rusoaica a acceptat să participe la acest experiment pentru că această specie de balene nu agreează să se atingă de materiale artificiale, cum sunt şi cele din care se confecţionează costumele scafandrilor, scrie Daily Mail.
Un om obişnuit ar fi murit în aproximativ cinci minute dacă ar fi înotat gol în asemenea condiţii. Însă Natalia este o expertă în yoga şi se foloseşte de tehnici de meditaţie pentru a-şi ţine mai multă vreme respiraţia. Astfel, rusoaica a reuşit să înoate cu balenele timp de 10 minute şi 40 de secunde fără a ieşi la suprafaţă.
Natalia Avseenko, înotând alături de Matrena şi Nilma. Foto: Daily Mail
Balenele beluga sunt faimoase pentru că pot avea aceleaşi expresii faciale cu ale oamenilor. Această caracteristică a balenelor albe se datorează faptului că au o structură facială mult mai flexibilă decât a altor specii. Natalia Avseenko s-a aventurat să înoate cu Matrena şi Nilma pentru a le îmblânzi şi a le cunoaşte mai de aproape. Experimentul a avut loc la ţărmul Mării Albe, în nord-vestul Rusiei, în regiunea Murmansk Oblast. Acea parte a Mării Albe este îngrădită şi este folosită pentru ca instructorii să îmblânzească giganticele mamifere înainte de a fi trimise la delfinarii în toată lumea.
Rusoaica a înotat goală la -2 grade Celsius. Foto: Daily Mail
În lume, există aproximativ 100.000 de balene albe. Prima balenă de acest fel a fost ţinută în captivitate la muzeul Barnum din New York, în 186.
Cercetătoarea Natalia Avseenko a înotat goală alături de balenele beluga din Oceanul Arctic, la minus 2 grade Celsius. Rusoaica a acceptat să participe la acest experiment pentru că această specie de balene nu agreează să se atingă de materiale artificiale, cum sunt şi cele din care se c