Guvernul Boc nu poate salva România din haos pentru că îl sabotează UE. El vrea să atragă fonduri europene dar nu poate pentru că ţara este împărţită pe judeţe şi nu pe regiuni. Iar fondurile UE sunt făcute special pentru a fi atrase de regiuni, deci România este dezavantajată din start la acest capitol faţă de alte state, care au norocul de a nu avea judeţe atât de mici. Cel puţin asta a lăsat de înţeles premierul când a declarat, referindu-se la necesitatea reîmpărţirii administrativ-teritoriale, că dacă "Nu facem asta, nu avem bani europeni după 2013".
Comisia Europeană însă, într-un răspuns oficial, la solicitarea gândul, a explicat că nu are nicio legătură împărţirea administrativ-teritorială cu absorbţia şi că, dacă are, oricum nu cu împărţirea administrativ-teritorială de acum a României, pe baza căreia, de altfel, ţara noastră a încasat deja bani din fonduri comunitare.
Nu cei peste 3.100 de primari din România (dintre care aproape 1.000 sunt ai PDL) sau cei 40 de preşedinţi de consilii judeţene (dintre care 13 ai PDL) sunt de vină pentru că nu se atrag fonduri europene.
Nu corupţia, jocurile politice, birocraţia şi incompetenţa sau delăsarea sunt motivele pentru care administraţia publică nu este în stare să ia gratis bani de la Uniune, ci faptul că România are judeţe. E drept, premierul a revenit ulterior şi a explicat că, de fapt, a vrut să spună doar că va fi mai uşor să se atragă fonduri europene dacă ţara ar fi împărţită pe regiuni.
Tot din cauza UE românii vor plăti taxă de autostradă. Cel puţin aşa a declarat şefa Transporturilor, Anca Boagiu, pe 7 iunie. "Este una din condiţiile impuse de UE şi acceptată de Guvern", a explicat ea.
La câteva minute după declaraţia ministrului, şefa CNADNR, unde salariile unor directori tocmai ce au fost majorate cu 75%, a declarat că se vor percepe taxe pe toate autostrăzile, nu doar pe c