Cântăreţul britanic Ali Campbell (52 de ani), fost solist al trupei UB40, crede că reţeaua mondială www a „omorât“ muzica, radioul şi ziarele. Campbell a părăsit trupa UB40 după 28 de ani de activitate, în 2008. A lansat trei albume pe cont propriu şi a plecat în turnee, oprindu-se ieri cu un show în România.
„Adevărul": Câte concerte caritabile aţi susţinut în cariera dumneavoastră?
Ali Campbell: Cred că sute. Nu am vorbit niciodată conştient despre concerte caritabile şi nu sunt afiliat unei singure cauze sau organizaţii, aşa cum n-am fost niciodată afiliat unui partid politic. Dacă sunt rugat să fac ceva şi dacă este posibil o voi face.
Când aţi devenit muzician de succes, v-aţi gândit să faceţi ceva pentru a-i ajuta pe ceilalţi?
Când eram tineri, eram şomeri din Anglia. Eram ostracizaţi. Primul lucru pe care l-am făcut, când am pus bazele formaţiei, am numit-o UB40, de la cardul de şomer (unemployment benefit - n.r.). Oricine care avea cardul ăsta putea intra la concertele noastre gratis. Apoi toată lumea a început să facă asta.
Este România văzută negativ în Marea Britanie?
Cred că singurul lucru negativ despre care ştim este partea cu copiii orfani sau săraci. Mai ştim şi că aţi trecut printr-o Revoluţie şi l-aţi împuşcat pe tip... şi pe doamna lui. Am văzut asta la TV.
Vă deranjează să fiţi în continuare asociat cu formaţia UB40, pe care aţi părăsit-o acum trei ani?
Am făcut parte din istoria trupei timp de 28, aproape 29 de ani, am muncit pentru a transforma UB40
într-un brand. N-am crezut că voi părăsi trupa pe care am fondat-o. Dar când am părăsit-o, ştiam, inevitabil, că oamenii vor vorbi despre mine când e vorba de UB40. După 24 de albume - la care am compus toate piesele, deşi nu neapărat toate versurile - sunt mândru de munca mea.
V-aţi gândit să fondaţi o trupă cu cei opt