CNA a amendat sapte posturi TV si a somat televiziunea publica pentru felul cum au abordat mai multe cazuri de sinucidere si tentative de sinucidere, in special in randul tinerilor. Amenzile, totalizand 50.000 de lei, au fost date pe baza unei monitorizari desfasurate in mai si iunie asupra reflectarii cazurilor respective in emisiunile de stiri si dezbateri ale posturilor.
Astfel, Antena 1, Kanal D si Pro TV au fost amendate cu cate 10.000 de lei, in timp ce Prima TV, B1 TV, Antena 3 si Realitatea TV au fost amendate cu cate 5.000 de lei. TVR 1 a primit o somatie publica. Sanciunile au fost date in functie de gravitatea abaterilor de la prevederile legislative, de numarul abaterilor si de sanctiunile anterioare date posturilor pentru incalcarea reglementarilor existente in acest sens.
Monitorizarea a urmarit in ce masura posturile au respectat regula stabilita in Codul audiovizual potrivit careia "in intervalul orar 6,00 - 22,00 nu pot fi difuzate programe, altele decat productiile audiovizuale de fictiune, care contin descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale (...)." O alta reglementare avuta in vedere este art. 29 alin. 1 din Codul CNA, potrivit caruia "programele de stiri si de actualitati se supun cerintelor de protectie a minorilor si vizionarii in familie". CNA a amendat sapte posturi TV si a somat televiziunea publica pentru felul cum au abordat mai multe cazuri de sinucidere si tentative de sinucidere, in special in randul tinerilor. Amenzile, totalizand 50.000 de lei, au fost date pe baza unei monitorizari desfasurate in mai si iunie asupra reflectarii cazurilor respective in emisiunile de stiri si dezbateri ale posturilor.
Astfel, Antena 1, Kanal D si Pro TV au fost amendate cu cate 10.000 de lei, in timp ce Prima TV, B1 TV, Antena 3 si Realitatea TV au fost amend