La primele ediţii ale Bucharest Food Festival, gurmanzii au asistat la pregătirile pentru mai multe recorduri culinare: cel mai lung tort din România (peste 50 de metri), cel mai lung muşchi împletit în patru din lume (30 de metri), cea mai mare mâncare de fasole cu ciolan afumat (1.000 de litri), cel mai mare borş de somn (1.000 de litri).
Seria spectacolelor culinare în Capitală a început în 2008, când cei mai iscusiţi bucătari au preparat cel mai lung tort şi cel mai lung muşchi împletit.
Prăjitura a avut 50 de metri lungime. 150 de metri de foi de tort, 300 de kilograme de cremă de ciocolată şi 200 de frişcă au fost ingredientele uriaşei prăjituri.
Cea mai mare fasole cu ciolan, la ediţia a doua
90 de bucătari au făcut atunci cea mai mare fasole cu ciolan afumat şi cel mai mare borş de peşte.
Pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în parcarea mall-ului Băneasa Shopping City, evenimentul a reunit peste 70 de producători autohtoni şi producători individuali reprezentativi pentru diferite zone ale ţării.
Cea mai mare ciorbă de burtă la ediţia a treia
La ediţia festivalului din 2009, organizatorii Bucharest Food Festival au făcut cea mai mare ciorbă de burtă şi cel mai lung lanţ de pizza din lume. 1.000 de litri de ciorbă au pregătit atunci bucătarii. Din ciorba-record s-au turnat în farfurii peste 5.000 de porţii. Lanţul de pizza a avut 500 de metri şi a fost format din peste 2.200 de pizza.