Concedierile din Ministerul de Interne au fost aprobate astăzi de guvernul Boc și vor avea loc până la sfârșitul anului. Ministrul de resort, Traian Igaș, a declarat pentru „Evenimentul zilei” că polițiștii trebuie să muncească deoarece a trecut vremea când toți primeau calificativul FB la sfârșit de an, după evaluări. Sursa: RĂZVAN VALCĂNEANȚU
1 /.
UPDATE. Ministrul de Interne, Traian Igaș, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, că disponibilizările vor fi făcute, chiar dacă polițiștii nu mai au chef de muncă, așa cum se vaită sindicaliștii: „Aceștia trebuie să muncească, pentru că a trecut vremea când toată lumea primea FB (foarte bine) la sfârșit de an, după evaluări".
Ministrul a mai spus că, din 1997 până în 2011, s-au făcut prea multe angajări din surse externe, și anume 63.586. În timp ce din rândul absolvenților școlilor de poliție au fost încadrați doar 28.706 de persoane, ceea ce înseamnă 40% din totalul polițiștilor pregătiți. „Acesta este motivul pentru care mulți nu sunt profesioniști”, a mai precizat ministrul.
Șeful MAI a dat asigurări că toți cei care vor rămâne în sistem își vor primi salariile și că nu se pune problema trimiterii lor în concediu. Cât despre cei care își vor pierde posturile, vor primi ajutor de șomaj. Asta, în condițiile în care polițiștii nu contribuie la fondul de șomaj.
"Ce să facă poliţiştii la MAE?"
Potrivit unui comunicat MAI, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate (50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani, 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cupr