Femeile se nasc capricioase. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca prejudecata potrivit careia femeile sunt mofturoase din nascare contine o doza consistenta de adevar. Potrivit unui studiu recent, facut de cercetatorii suedezi, "exista diferente majore intre modul in care creierul femeilor si cel al barbatilor prelucreaza serotonina, asa-numitul hormon al fericirii", noteaza publicatia britanica The Daily Mail. Daca nivelul de serotonina este unul normal, apare sentimentul de multumire, odihna este de calitate, iar apetitul este redus. In schimb, in cazul in care acest hormon are un nivel scazut, apar starile depresive. Dupa ce au facut investigatii privind nivelul de serotonina in cazul ambelor sexe, cercetatorii de la Institutul Karolinska din Suedia au ajuns la concluzia ca femeile au mai multi receptori pentru serotonina, iar cand nivelul acestei substante scade, din ce in ce mai multi incearca sa capteze hormonul, scrie Adevarul.
Colesterolul "rau" nu este chiar atat de rau. De regula, se considera ca exista colesterolul "bun" (lipoproteine cu densitate mare - HDL) si colesterolul "rau" (lipoproteine cu densitate mica - LDL), insa recente cercetari aparute in Journal of Gerontology vin sa rastoarne viziunea incetatenita pana acum, relateaza The Times of India, citat de Agerpres. De obicei, lipoproteinele cu densitate mica se acumuleaza in artere, impiedicand fluxul de sange si provocand blocaje, ceea ce duce la boli de inima si atacuri de cord. Cu toate acestea, cercetatorul Steve Riechman de la Universitatea A&M din Texas sustine ca si colesterolul "rau" joaca un rol important, de exemplu, prin semnale de alarma pe care le da atunci cand in organism nu este totul in regula, scrie Romania Libera.
Cremele fotoprotectoare combat alergia la soare. Lotiunile cu un factor de protectie mare si hainele subtiri care acopera cat mai mult piel