Sute de timișoreni au urmărit la Observatorul Astronomic cum s-a întunecat Luna. Fenomenul astronomic este considerat spectaculos pentru public, dar mai puțin interesant pentru oamenii de știință.
CLICK PE POZE pentru GALERIE FOTO!
Eclipsa totală de Lună din această noapte a avut cea mai lungă durată dintre toate eclipsele din ultimii 11 ani. Specialiștii spun că această eclipsă este una extrem de spectaculoasă pentru publicul larg, însă pentru oamenii de știință nu are prea multe secrete. În timpul eclipsei totale, Soarele, Pământul și Luna sunt perfect aliniate.
Citeşte şi:
Trei ieşeni morţi din cauza inimii în timpul eclipsei de Lună
CLICK PE POZE pentru a doua GALERIE FOTO!
“Eclipsa totală de Lună nu prezintă un mare interes în rândul oamenilor de știință. Eclipsele acestea sunt destul de dese și nu pot furniza informații noi, spre deosebire de eclipsele de Soare. Pentru noi este un fenomen banal, dar este spectaculos pentru oamenii de rând”, a declarat Farkas Laszlo, cercetător principal la Observatorul Astronomic din Timișoara.
CLICK PE POZE pentru a treia GALERIE FOTO, cu imagini fabuloase cu eclipsa
Eclipsa a început la ora 20.24 (ora României), când Luna intră în penumbră, care a durat o oră și 40 de minute. Apoi va intra în eclipsă totală, când va fi acoperită complet de umbra Pământului. Maxima s-a înregistrat la ora 23.12, când Luna a căpătat o culoare portocaliu-cărămizie. Totalitatea s-a încheiat la ora 00.03.
VEZI AICI GALERIE FOTO CU ECLIPSA DE LUNĂ
Înghesuială la Observatorul Astronomic
Sute de timișoreni au luat drumul Observatorului pentru a vedea eclipsa de Lună prin lunetă și telescop profesionist. Înainte să se întunece în totalitatea, pentru a putea vedea Luna în toată splendoare ei, cei de la Observator au făcut o