DISTRACTIV. Parintii pot petrece timp pretios cu copiii in bucatarie, imbinand utilul cu placutul Simpla implicare a micutului tau in bucataria familiei nu este doar o experienta amuzanta, ci si foarte utila. Descoperind tainele gatitului, el invata mai usor sa citeasca, sa socoteasca, devine mult mai activ si mai sociabil, isi dezvolta simtul estetic si cultura generala la varste la care pentru alti copii universul este constituit doar din papusi si figurine de plus. Iata de ce trebuie sa-l iei cu tine in bucatarie inca de mic.
Capata incredere in el si reuseste sa se descurce in situatii dificile
Faptul ca face acelasi lucru ca si tine, ca adult, si, pe deasupra, din manutele lui mici ies lucruri bune si frumoase nu face decat sa-l bucure si sa aiba mai multa incredere in el. "Prin faptul ca poate participa, copilul are mai multa incredere in abilitatile sale, mai ales daca il incurajezi si ii dai sarcini in acord cu capacitatile lui, fara insa sa-i transmiti ca sarcinile sale sunt inferioare sau lipsite de importanta", explica psihoterapeutul Lena Rusti. Cu timpul va capata experienta si va deveni un copil responsabil, capabil sa ia decizii mature si sa se descurce in orice situatie delicata. Nu mai vorbim ca indemanarea dobandita la pregatirea preparatelor si la folosirea aparaturii in bucatarie il ajuta sa creasca frumos si sanatos. Simpla razatoare pe care o va folosi pentru maruntirea morcovului sau a merelor ii antreneaza musculatura mainilor, deplasarile pe care este nevoit sa le faca intre proceduri il feresc de sedentarism si bolile asociate.
Isi dezvolta creativitatea
Cei mai multi copii fac mofturi la mancare, preferand sa consume dulciuri in detrimentul legumelor si preparatelor sanatoase. Cu putina rabdare il vei atrage in mrejele artei culinare, dezvoltandu-i simturile, gandirea, vorbirea si, implicit, comportamentul in baza ca