Consiliul a constat că videoloteria se încadrează la categoria \"slot machine\". În 2006, Loteria a fost amendată că nu a plătit licenţa la automatele de jocuri Sursa: EVZ
Consiliul Concurenţei con firmă, într-o adresă trimisă Parlamentului, constatările Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în ceea ce priveşte evaziunea fiscală pe care ar faceo "Loteria Naţională" din exploatarea maşinilor electronice cunoscute drept "păcănele".
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului, afirmă că "Loteria" a fost sancţionată, în 2006, tot pentru că nu a plătit licenţa la automatele de jocuri. Compania Naţională "Loteria Română" şi-a recunoscut vina şi a plătit amenda, afirmă Chiriţoiu.
Inspectoriii ANAF au acuzat Loteria Naţională, într-un raport care a ajuns şi pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că ar fi botezat maşinile de "păcănele" drept videoloterie pentru a face evaziune fiscală.
Raportul ANAF afirmă că Loteria Naţională ar fi "fentat" bugetul cu sute de milioane de lei, reprezentând taxe de exploatare neachitate.
Loteria neagă acuzaţiile ANAF
"Evenimentul Zilei" a publicat, ieri, detaliile unui raport al inspectorilor ANAF, care acuzau Compania Naţională "Loteria Română" SA că aparatele din sediile acesteia nu sunt videoloterie, ci de tip "slot machine".
"În condiţiile în care jocul se desfăşoară în prezenţa jucătorului, deci se desfăşoară la fiecare aparat-terminal, câştigul depinzând de hazard, rezultă că terminalele sunt mijloace de joc tip slot machine", susţin inspectorii.
ANAF a calculat că prejudiciile din neplata taxelor de licenţiere şi de exploatare a celor 6.273 de maşini electronice de joc din sediul Loteriei sunt de ordinul sutelor de milioane de lei. Răspunsul oficial al Loteriei a fost că ANAF nu are dreptate şi că jocul este de