Doctorii de la Bucureşti au lansat ipoteza că Sorin Ovidiu Frăţilă a căpătat o infecţie de acasă, care i-a agravat starea de sănătate şi care i-a cauzat decesul. Specialişti din Craiova spun însă că o infecţie nu este o problemă de viaţă şi de moarte, la un spital de boli infecţioase.
Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, de la Institutul Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, coordonatorul programului naţional de tuberculoză, spune că nu este exclusă varianta ca tânărul care a murit să fi căpătat o infecţie când a fost externat. "Se poate să fi contractat o infecţie, am înţeles că pacientul a plecat acasă în perioada Paştelui", a declarat coordonatorul programului naţional de tuberculoză.
Tratament cu antibiotice
Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova spun că, şi în această situaţie, bolnavul putea scăpa cu zile. "În momentul când un pacient contactează o infecţie, apar manifestări clinice, cum ar fi stările febrile. Dar se observă cu ochiul liber aceste manifestări. În acel moment, este necesară hemoleucograma sau examen spută floră banală, care confirmă sau infirmă existenţa infecţiei în organism", ne-a explicat un specialist din Craiova. Doctorul a precizat că există tratament pentru această problemă de sănătate. "Se administrează tratament cu antibiotice puternice. Şi rifampicina este antibiotic, dar pentru infecţia cu stafilococ, spre exemplu, trebuie un antibiotic cu o concentraţie mai puternică. Dacă vorbim despre cazul care a apărut în presă, era indicat ca, la stabilirea prezenţei infecţiei cu stafilococ, să se oprească tratamentul cu rifampicină şi să se administreze unul cu antibiotice cum ar fi Cefalosporina, cu o concentraţie mai bună, repet. Da, putea fi salvat, doar era internat la el acasă, cum vine vorba, la un spital de boli infecţioase", a adăugat sub anonimat specialistul.
Ipotez