Pasiunea pentru istorie, manifestată încă din copilărie, l-a determinat să îi ajute şi pe cei mici să descopere principiile cavalerismului. De trei ani, Laurenţiu organizează Tabere Medievale, în care copiii învaţă să fie mai buni, mai altruişti şi să- şi ajute aproapele.
Primele festivaluri tematice le-a organizat în anii de facultate. „La Teologie mi-am regăsit pasiunea de copil, istoria - mai ales cea a perioadei medievale - şi am început să organizez festivaluri tematice. Întâmplarea a făcut ca o companie privată să îmi solicite organizarea unei tabere pentru copiii angajaţilor. Astfel, în 2009, am organizat prima ediţie a Taberei Medievale pentru Copii, la Postăvaru“, spune Laurenţiu.
Un demers educativ
În fiecare an, timp de şase săptămâni, sute de părinţi îşi trimit copiii cu vârste între 5 şi 16 ani în Tabăra Medievală organizată în diferite zone de pe culoarul Rucăr - Bran. Programul cuprinde atât activităţi în aer liber, cât şi de interior.
Cei mici participă la ateliere de improvizaţie şi teatru medieval, pictură şi heraldică, ceea ce îi ajută să îşi dezvolte aptitudinile artistice, învaţă să realizeze manual hârtia, după meşteşuguri vechi de 500 de ani, dar şi să tragă cu arcul sau să mânuiască spada, ca nişte adevăraţi cavaleri.
„Prin aceste programe, instructorii consacraţi şi specialişti în lucrul cu copiii încearcă să-i deprindă pe cei mici cu esenţa cavalerismului: să fie buni, generoşi, altruişti şi cumpătaţi. Aceste tabere sunt un demers educativ, o alternativă pe care le-o oferim părinţilor şi copiilor la timpurile urâte pe care le trăim“, mărturiseşte Laurenţiu.
În fiecare seară, copiii din tabără sunt transportaţi în altă lume cu ajutorul filmelor istorice şi al poveştirilor pline de har despre domni curajoşi şi drepţi din istoria ţării, despre lupte date pe viaţă şi pe moarte, despr