De două decenii, s-a specializat pe managementul de proiect şi coordonează Grupul de Iniţiativă Locală „Corona", prin care încearcă să „recupereze" istoria cetăţii.
Angela Dobrescu a făcut specializări post-universitare la Harvard University, la Central Europe University, la Universitatea Bologna şi la World Bank Institute. Primul loc de muncă al Angelei Dobrescu a fost acela de coordonator de echipă într-o uzină, fiind absolventă a Facultăţii de Mecanică Fină.
„A existat o frustrare pentru faptul că societatea nu se schimbă suficient de rapid, are o inerţie de schimbare mare. Aşa că, mi s-a părut onest din partea mea să mă implic, a fost practic punctul de plecare al unei implicări active", mărturiseşte sociologul.
A fost consultant pentru mai multe intituţii internaţionale, cum ar fi United States Agency for International Development, Open Society Institute şi Fundaţia Soros din Bucureşti.
„La început, am fost coordonator pentru activităţile de teren ale IMAS, pentru jumătate din Transilvania. În anii 2000, am coordonat primele proiecte PHARE pentru dezvoltarea Turismului Cultural", îşi aminteşte Angela Dobrescu.
Din anul 2003, Angela Dobrescu se ocupă de programe de marketing cultural al Braşovului, pentru diferite categorii de public, în special pentru copii şi tineri.
„Am făcut campanii de promnovare pentru cinci muzee braşovene, am urmărit să îi ajutăm pe copii să se apropie de oraş şi să-l iubească. Am făcut proiecte de comunicare interculturală, evenimente şi parteneriate prin care am încercat să-i punem pe oameni împreună", declară Angela Dobrescu.
Recuperarea istoriei
Prin Grupul de Iniţiativă Locală „Corona", Angela Dobrescu a reuşit să implementeze o serie de proiecte vizibile în spaţiul public. ONG-ul pune accent pe valorile participării publice la viaţa comunitară, iar denumirea de „Corona" simbolizează rec