Ministrul Sănătăţii Attila Cseke a prezentat un raport al contribuţiilor autorităţilor locale pentru unităţile sanitare, precizând că la Călăraşi s-au investit bani puţini.
În anul 2010, Consiliile Locale şi Primăriile din judeţele Olt, Vrancea, Botoşani, Buzău, Dâmboviţa, Teleorman, Ialomiţa, Caraş Severin, Călăraşi, Brăila, Vâlcea şi Giurgiu au repartizat cele mai puţine fonduri pentru spitalele care le administrează. Oraşul nostru se situează pe locul 4 la capitolul cele mai slabe investiţii.
Oraşele care au investit cei mai puţin bani:
1. Vrancea -70.000 lei
2. Teleorman- 205.000 lei
3. Ialomiţa-340.000 de lei
4. Călăraşi-519.000 lei
5. Dâmboviţa-533.000 lei
6. Vaslui-695.000 lei Datorii de 5 milioane de lei
La bilanţul din 2010, Spitalul Judeţean Călăraşi avea datorii de 5 milioane de lei. „ Normal că sunt datorii, pentru că nu sunt bani de curent, căldură. Totuşi avem bani pentru plata salariilor şi nu cred că în următoarea perioadă lucrurile vor merge mai bine“, afirma la acea dată managerul interimar, Victor Verinceanu. Din cauza salariilor foarte mici pe care medicii le primesc, mulţi preferă să plece în străinătate, acolo unde munca este apreciată la adevărata valoare. La Călăraşi, lipsa medicilor este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă conducerea unităţii, lucru care se răsfrânge asupra pacienţilor care au de suferit din această cauză.