Universitatea Valahia din Târgovişte este, alături de ale două instituţii de învăţământ superior din România, partener în programul-pilot lansat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării privind creşterea accesului şanselor persoanelor cu dizabilităţi de a urma o facultate.
Prin proiectul lansat astăzi la Târgovişte elevii de liceu din clasele terminale şi studenţii cu dizabilităţi primesc o şansă în plus, fiindcă vor beneficia de mentorat educaţional, instruire în utilizarea platformei e-Learning, scutirea de la plata taxei de admitere şi reducerea cu 50% a taxei de cămin, precum şi de burse, în cazul persoanelor cu dificultăţi financiare. Programul este conceput pentru asistarea a 300 de persoane cu dizabilităţi.
„Universitatea Valahia din Târgovişte este permanent dispusă să ajute tinerii cu dizabilităţi, chiar şi în afara acestui proiect. Vom rămâne partenerii lor permanent, chiar dacă nu vom mai avea fonduri europene. Toate facultăţile din cadrul Universităţii Valahia au fost dispuse să primească în rândurile lor tineri cu dizabilităţi”, a spus prof. univ. dr. Ion Cucui, rectorul Universităţii Valahia din Târgovişte, la lansarea proiectului "Educaţie universitară pentru persoane cu dizabilităţi".
Facilităţile oferite implică programe de învăţare adaptate, mentori special pregătiţi, burse acordate de minister, scutirea de la plata taxei de admitere, instrumente IT dedicate şi reducerea cu 50% a taxei de cămin.
"Ne dorim să ajutăm cu cât mai multe facilităţi studenţii care se înscriu în acest proiect special pentru a demonstra faptul că poţi avea o viaţă normală chiar şi atunci când te confrunţi cu anumite dizabilităţi", a precizat prof. univ. dr. Dorina Tănăsescu, reprezentant al Universităţii Valahia.
La rândul său, Andrei Linu, manager de proiect, a apreciat că este vorba despre o activitate unică pentru mediul un