A îmbinat pasiunea pentru karate tradiţional cu jocurile populare, devenind cel mai bun vătaf din ţară. A jucat căluşul pe scene internaţionale, anul trecut la Festivalul Internaţional de Flolclor din Maleezia fiind desemnat cel bun dansator.
A început să joace căluşul încă din clasa I sub îndrumarea învăţătorului Florea Turuianu, care i-a insuflat dragostea pentru acest dans, iar acum se poate mândri că este cotat ca cel mai bun dansator român. Activează în cadrul Ansambului „Junii Căluşari” Sârbii Măgura. „Căluşul repezintă toată copilăria mea. Şi astăzi mi-am făcut un nume mare din acest hobby. Pot spune, fără a fi considerat lipsit de modestie, că sunt cel mai titrat vătaf din România”, spune acesta.
Supranumit „regele căluşului”
După mulţi ani de antrenament şi dăruire, George Dulescu a ajuns să impresioneze prin virtuozitate şi să facă de neuitat acest dans pentru orice spectator care-l urmăreşte evoluând. „Am scos maximum din căluş. La un moment dat, aveam tendinţa de a renunţa, însă ceea ce m-a făcut să nu abandonez acest dans a fost reacţia unor oameni. Îmi aduc cu emoţie aminte cum Ilie Ivan, un bătrân din Oporelu, după ce m-a urmărit dansând, s-a pus în genunchi în faţa mea, şi-a dat jos pălăria, mi-a pupat mâna şi m-a numit regele căluşului. Asta este o experineţă care te marchează ca artist”, povesteşte vătaful întâmplarea emoţionantă.
A dus căluşul până în Asia
A făcut să răsune „Hălăişa!” şi a bătut pintenii olteneşti pe scene din trei continente şi a smuls ropote de aplauze în Germana, Franţa, Ungaria, Austria, ajungând chiar la Casa Albă. Anul trecut, a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Folclor din Malaezia, fiind desemnat cel mai bun dansator dintre sute de reprezentanţi sosiţi din 11 ţări. A uimit numeroase delegaţii de japonezi, americani, francezi şi unguri veniţi în comuna sa pentru