"Posibilitatea aderării la Schengen rămâne deschisă pentru bulgari şi români şi sper că nu va trebui să aşteptăm până în 2012 pentru a se întâmpla acest lucru"
Concluziile raportului Comisiei Europene din iulie pe tema situaţiei din domeniile judiciar şi afaceri interne vor stabili dacă Bulgaria şi România pot adera la Schengen până la sfârşitul anului 2011, a declarat ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang, citat de Mediafax. "Sper că raportul va avea concluzii favorabile pentru Sofia şi Bucureşti. Posibilitatea aderării la Schengen rămâne deschisă pentru bulgari şi români şi sper că nu va trebui să aşteptăm până în 2012 pentru a se întâmpla acest lucru", a subliniat Lang într-un interviu acordat Deutsche Welle, citat de site-ul Novinite.com.
Judith Lang: În cadrul Consiliului UE al miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne a fost confirmată pregătirea pentru aderare
Ambasadorul Ungariei a reamintit că în cadrul Consiliului UE al miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne a fost confirmată pregătirea tehnică a celor două ţări pentru aderarea la Schengen, considerând că este "un rezultat fantastic nu doar pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru preşedinţia semestrială deţinută de Ungaria". "De aceea sunt foarte optimist că membrii Consiliului vor reanaliza în septembrie problema aderării Bulgariei şi României la Schengen", adaugă Lang.
Europol: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen va încuraja imigraţia ilegală
Un oficial Europol declara marţi că extinderea frontierei spaţiului Schengen prin aderarea la termen a Bulgariei şi României este susceptibilă să încurajeze imigraţia ilegală pe la frontiera greco-turcă. "Accesul posibil al României şi Bulgariei la zona Schengen (...) riscă să crească presiunea asupra frontierei greco-turce, iar coasta bulgară la Marea Neagră riscă să devină o ţintă a imigr