Desi nu ne place s-o recunoastem cu voce tare, noi determinam pretul sexului. Conform sociologului Mark Regnerus, profesor la Universitatea din Texas, sexul poate fi asemuit cu un schimb comercial.
"Fiecare om ii da ceva partenerului sau. Depinde de fiecare caz in parte", da o prima explicatie sociologul. El vede semnele sexului comercial peste tot scrie Washington Times
Sociologul impreuna cu un coleg au scris o carte care a examinat relatiile premaritale din America. Conform acestora, barbatii se afla intr-o pozitie dominanta si le "pedepsesc" pe femeile care doresc sa se marite, in special pe cele care vor sa-si pastreze virginitatea pana in prima noapte a casatoriei". Sexul nu a avut niciodata un pret atat de mic.
"Care a fost, inainte, rata de schimb a sexului si de ce a suferit o asemenea schimbare?", se intreaba Regnerus. Oamenii de stiinta s-au pus de acord, de ceva vreme, ca legarea unei perechi se bazeaza pe un schimb de servicii.
In vremurile stravechi, barbatul si femeia se uneau, ea fiind destinata treburilor gospodaresti, menita sa nasca si sa ingrijeasca copii. In schimb, el trebuia sa mearga la vanatoare si sa asigure hrana familiei. Mai tarziu, in cadrul mariajului, au inceput a se folosi bani si imobile, drept zestre.
Dar acum cele doua piete s-au separat. Reprezentantii celor doua poluri merg, prima data, la piata pentru sex. Aici, barbatii sunt mai multi si, la fel ca intr-o piata adevarata, functioneaza principiul cerere-oferta.
Conform sociologului, femeile au puterea sa schimbe normele in cadrul vieti sexuale, daca se unesc si limiteaza accesul barbatilor catre ele, devenind mai influente in relatiile sexuale. "Aceasta perspectiva este foarte indepartata", a completat Regnerus.
Desi nu ne place s-o recunoastem cu voce tare, noi determinam pretul sexului. C