Băutură. Printre atracţiile zilei oraşului Topoloveni s-a numărat vinul la dozator Friptură. Primarul Gheorghiţă Boţârcă a pregătiti personal viţelul la proţapBoţârcă a sacrificat un ditamai viţelul din ferma proprie, pentru a-l frige la proţap în oraş. Pregătirea fripturii a început în urmă cu două săptămâni, când carnea a fost pusă la marinat. Viţelul astfel pregătit a fost apoi pus ieri pe un proţap, deasupra unei grămezi de cărbuni încinşi, iar primarul a vegheat personal la buna pătrundure a cărnii, dar şi la păstrarea suculentă a fripturii.
Şi cum carnea bine rumenită merge cu un vin pe măsură, primarul Boţârcă a montat câteva bidoane cu vina alb şi negru - producţie proprie - pe dozatoare de apă, pentru ca locuitorii oraşului să se autoservească în tihnă. Proţapul s-a golit repede de carne, iar bidoanele cu băutură s-au „topit", semn că vinul a alunecat uşor după friptura suculentă de viţel.
Băutură. Printre atracţiile zilei oraşului Topoloveni s-a numărat vinul la dozator Friptură. Primarul Gheorghiţă Boţârcă a pregătiti personal viţelul la proţapBoţârcă a sacrificat un ditamai viţelul din ferma proprie, pentru a-l frige la proţap în oraş. Pregătirea fripturii a început în urmă cu două săptămâni, când carnea a fost pusă la marinat. Viţelul astfel pregătit a fost apoi pus ieri pe un proţap, deasupra unei grămezi de cărbuni încinşi, iar primarul a vegheat personal la buna pătrundure a cărnii, dar şi la păstrarea suculentă a fripturii.
Şi cum carnea bine rumenită merge cu un vin pe măsură, primarul Boţârcă a montat câteva bidoane cu vina alb şi negru - producţie proprie - pe dozatoare de apă, pentru ca locuitorii oraşului să se autoservească în tihnă. Proţapul s-a golit repede de carne, iar bidoanele cu băutură s-au „topit", semn că vinul a alunecat uşor după friptura suculentă de viţel.