Oraşul de la confluenţa râurilor Bârlad, Vaslui şi Racova e cunoscut mai ales pentru că în apropiere, la Podul Înalt, răzeşii lui Ştefan cel Mare au măcelărit o armată de 100.000 de oameni formată din turci, tătari şi munteni, conduşi de Suleiman Paşa. La peste 600 de ani de la sângeroasa confruntare, străinii sunt bineveniţi la Vaslui, mai ales dacă sunt jucători de valoare şi vin să joace pentru echipa lui Adrian Porumboiu. Oraşul de la confluenţa râurilor Bârlad, Vaslui şi Racova e cunoscut mai ales pentru că în apropiere, la Podul Înalt, răzeşii lui Ştefan cel Mare au măcelărit o armată de 100.000 de oameni formată din turci, tătari şi munteni, conduşi de Suleiman Paşa. La peste 600 de ani de la sângeroasa confruntare, străinii sunt bineveniţi la Vaslui, mai ales dacă sunt jucători de valoare şi vin să joace pentru echipa lui Adrian Porumboiu.
Urbea moldavă e una normală, care freamătă de lume, iar primul lucru care îţi sare în ochi e diferenţa faţă de descrierea făcută pe nedrept de cei care au vizitat-o acum câţiva ani, dar nu s-au mai întors. E curată, cu oameni veseli, clădiri cochete şi moderne din sticlă şi oţel încep să răsară, iar bunăstarea care a venit ca o ceaţă asupra oraşului e anunţată de cartierele de vile de la marginea oraşului. Vasluienii au descoperit, ceea ce ar putea afla şi alţi români în perioada următoare: agricultura nu e ruşinoasă sau degradantă, şi nu numai că te scoate din foame, dar, făcută cu cap şi cu utilaje moderne, poate aduce un ban frumos comunităţii.
Şeful clubului deţine 50.000 de hectare agricole
Adrian Porumboiu deţine 50.000 de hectare agricole, dintr-un total de 291.600 de hectare, cât e suprafata arabilã a judetului, mii de vaci, plus fabrici de pâine, ulei, biodisel sau lactate, iar afacerile sale sunt cotate la 115 milioane de euro, deşi el spune că aceste ar putea fi de 3-4 ori mai valoroas