Dacă sunteţi „virusaţi" de microbul pescuitului, nenumăratele bălți, lacuri sau chiar râuri din județul Ialomița vă așteaptă să prindeți captura mult dorită.Pe lângă pescuit, peisajul deosebit din anumite zone ale județului vă oferă și relaxarea unei miniexcursii alături de families au prieteni.
Una dintre cele mai căutate bălţi din judeţ se află în apropierea comunei Moviliţa, la 35 kilometri distanţă de Bucureşti. Taxa de pescuit este de 40 lei pentru fiecare cinci scule, pe o perioadă de 12 ore.
Cele trei bălţi de la Moviliţa sunt populate cu crap, ten, caras, fitofag, novac şi somn, însă crapul şi tenul sub un kilogram se aruncă înapoi în apă, necondiţionat. Peştele se reţine în limita a 15 kilograme, somnul, însă, se aruncă înapoi, indiferent de greutate.
„În timpul liber, mă duc la pescuit de câte ori am ocazia. Pescuitul este mai mult decât o pasiune pentru mine. Am reuşit să adun până în prezent o colecţie impresionantă de scule şi momeli, cu care merg la pescuit. Pentru pescuitul pe orice baltă, ai nevoie de lansete sau undiţe, dar este de preferat să aduci o lansetă pentru capturi considerabile, momeală specifică speciei de peşte pe care o pescuieşti şi restul de consumabile necesare, precum ace sau arcuri. Chiar dacă consider că cele mai bune bălţi sunt cele din Săruleşti şi Moara Vlăsiei, pescuiesc şi în bălţile din Ialomiţa, precum Iezer sau Valea Ciorii“, spune Valentin Oloeriu (27 ani), un pescar din judeţ.
Un alt loc propice pentru pescarii din județ este în Balta Ialomiței, salaba de lacuri de la Benturi, oferind capture impresionante, de-a lungul ultimilor ani. Veniţi înarmaţi cu tot ce trebuie pentru capturi impresionante, pentru că aici răbdarea pescarului nu este pusă la încercare; „doar cine nu vrea nu prinde peşte", spun localnicii.
Rezervaţia naturală de la Borduşani este inundată periodic de apele Dunării, c