Un front atmosferic rece dinspre Europa Centrală traversează ţara noastră spre est şi sud-est, prin urmare, duminică, instabilitatea atmosferică se accentuează treptat în majoritatea regiunilor, începând din nord-vest.
Un front atmosferic rece dinspre Europa Centrală traversează ţara noastră spre est şi sud-est, prin urmare, duminică, instabilitatea atmosferică se accentuează treptat în majoritatea regiunilor, începând din nord-vest. Norii aduc ploi torenţiale, descărcări electrice, rafale de vânt care vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat grindină, mai întîi în Maramureş şi în Transilvania, apoi local în Crişana şi în Banat, în Moldova şi în Oltenia şi spre seară, izolat în Muntenia. În urma ploilor se vor acumula local peste 15, 20 l/mp şi punctiform chiar peste 50 l/mp. În regiunile intracarpatice precipitaţiile vin şi cu un aer mai rece, aşa că temperaturile scad. Dar în afara arcului carpatic va fi încă o zi călduroasă: vorbim despre maxime de la 23, 24 grade în nord-vest până la 34, poate chiar 35 de grade în Lunca Dunării.
În capitală urmează încă o zi călduroasă, cu soare arzător la amiază. Norii se înmulţesc însă spre seară, iar în timpul nopţii vin şi ploile. De la 15, 17 grade în zori temperatura ajunge la 33 de grade la amiază. Presiunea atmosferică variază în jurul valorii de 754 mm coloană de mercur, scade în prima parte a zilei şi creşte spre seară.
Săptămâna îcepe cu vreme mai răcoroasă în toate regiunile, dar şi cu mai puţine ploi. Averse si descărcări electrice vor mai fi pe arii restrânse în estul şi în nordul ţării, precum şi la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil. La amiaza regimul termic este unul plăcut, cu maxime ître 22 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 28 de grade în Banat şi în sud-vestul Olteniei.
În capitală vremea se răcoreşte, astfel încât la amiază mai vorbim despre maxime