Reţeta unei arsuri de stomac: lapte bătut cu chipsuri
Dimineaţa te răsfeţi cu un lapte bătut rece, savurat pe şezlong, iar la scurt timp ai poftă de un snack. Alegi chipsuri de cartofi, pentru că-s cele mai la îndemână şi, să recunoaştem, bune la gust, iar laptele bătut este o oază de sănătate. Din păcate, nu în această combinaţie. Apoi, arsurile de stomac încep să-şi facă prezenţa, până când îţi ruinează ziua. Digerarea chipsurilor creează balonare şi gaz, iar laptele fermentează în stomac. În această formulă, refluxul gastric este aproape o regulă. Deci, savurează aceste alimente, dar evită să le mănânci împreună.
Abdomen balonat? Doar dacă bei sucuri acidulate şi mănânci mâncăruri grase
Ai tras tare să poţi arăta perfect în costumul tău de baie, dar acum, o dată ce eşti pe plajă, burtica ta arată de parcă ai fi însărcinată. Toate femeile au trecut prin asta şi moralul lor a avut de suferit. Principala cauză a balonării este alimentaţia greşită. Vânzătorii de la terase sau ambulanţi oferă sucuri acidulate, iar restaurantele servesc specialitatea zilei: borş de peşte, ciorbă de burtă sau tochitură cu cartofi. Dacă toate acestea sunt asezonate şi cu o salată de murături, iată răspunsul! Pentru a-ţi menţine corpul demn de frumuseţea mării, evită mâncărurile grele, gătite în ulei. Optează pentru salate, supe uşoare şi sucuri naturale.
Mănânci supe la plic, bomboane, îngheţate, vată pe băţ? Poţi căpăta o alergie
Silueta ta nu va suferi instant de la aceste produse, ci poate doar în timp. Totodată, sănătatea ta şi - dacă e cazul, cea a copiilor tăi - poate fi pur şi simplu bombardată de E-urile din aceste produse. O primă regulă nescrisă a nutriţioniştilor este "cu cât alimentul este mai colorat, cu atât are mai multe chimicale". Aceste substanţe menite să coloreze sau să conserve produsul pot da reacţii alergice, mai ales