Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupţie, în dosarul privind afacerile nelegale derulate în Portul Constanţa, în care sunt arestate 28 de persoane.
Sorin Blejnar, audiat ca martor la DNA, a declarat că a fost întrebat dacă este "şeful cel mare" din interceptările existente la dosar, răs-punzând că poate fi numit aşa, având în vedere instituţiile care-i sunt subordonate, fără ca aceasta să aibă legătură cu fapte de corupţie: "Eu nu cred că putem vorbi aici de corupţie, când se vorbeşte de şeful cel mare. În documente se spune că şeful cel mare i-ar fi certat. Eu îi cert zilnic, iar acum când mă voi duce la birou o să-i cert în continuare pentru că sunt o persoană exigentă".
Potrivit procurorilor, senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu că intervine la Sorin Blejnar pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.
Concret, în 24 iulie 2010, senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, la cererea expresă a lui Eugen Bogatu, că va interveni pe lângă preşedintele ANAF, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, membru, la rândul său, în grupul infracţional organizat din care făceau parte Banias şi Bogatu. Şeful ANAF susţine că Mircea Banias nu l-a rugat să renunţe la atitudinea ostilă faţă de anumite persoane, pentru că ostilitatea sau neostilitatea ţine de profesionalism. "Nu sunt ostil sau neostil în funcţie de rugăminţi", a precizat Blejnar. Sorin Blejnar a mai spus că a fost chemat de nenumărate rânduri la DNA, ca martor sau pentru a da diverse detalii în dosare şi că acest lucru este normal, având în vedere că se derulează nişte anchete, iar lucrurile trebuie clarificate: "A fi martor într-un dosa