Sebastian Burduja, plecat la studii de şapte ani în Statele Unite ale Americii, mărturiseşte că cea mai mare dorinţă a sa este să revină în România şi să-şi aducă contribuţia la dezvoltarea ţării. El spune că are datoria de a face ceva pentru cei care nu se pot bucura de aceleaşi şanse pe care le-a avut până în prezent. Mai mult, în calitatea sa de preşesdinte al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), Burduja precizează că misiunea Ligii este de a coagula comunitatea valoroasă a tinerilor români de peste hotare. În plus, facilitarea întoarcerii acasă a tinerilor care au studiat în străinătate, promovându-i în poziţii de decizie şi contribuind la consolidarea unui nou sistem, este principalul obiectiv pe termen lung al LSRS.
Luna trecută, aţi absolvit un MBA la Harvard Business School şi un masterat în Politici Publice la Harvard Kennedy School. Cum a fost această experienţă?
Au fost trei ani dificili, însă satisfacţiile şi oportunităţile pe care le-am avut au fost pe măsura muncii mele. Am avut un sentiment unic în momentul în care am păşit pe scenă (la festivitatea de absolvire - n.r.) cu tricolorul României pe umeri pentru a primi diplomele din mâinile profesorilor mei. Am credinţa că am reprezentat cu cinste ţara noastră la acest nivel, absolvind Harvard Business School cu distincţie şi obţinând „First and Second Year Honors" în urma unor rezultate academice foarte bune.
În ce a constat parcursul dumneavoastră peste ocean?
Am fost admis la Stanford University în 2004 şi am absolvit patru ani mai târziu „with honors and distinction" programul de politici comparate, cu sub-specializări în economie şi sociologie. Datorită performanţelor mele la Stanford, am devenit cel mai tânăr student admis la programul de dublu masterat la Harvard Business School şi Harvard Kennedy School, practic direct de pe băncile facultăţii