Judeţul Olt a fost citat, la sfârşitul săptămânii trecute, alături de Vrancea, drept judeţul cu finanţare zero din fonduri locale pentru spitalele date în administrare în 2010 către autorităţile locale. Cei vizaţi se revoltă şi îl acuză pe ministrul sănătăţii că nu este bine informat.
Spitalele din judeţul Olt, preluate în 2010 de autorităţile locale (Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul de Pneumo-ftiziologie Scorniceşti şi Spitalul de Psihiatrie Schitu au trecut în administrarea consiliului judeţean, iar spitalele din Caracal, Balş şi Corabia, în administrarea consiliilor locale), n-au primit nici un ban, cel puţin în 2010, de la noii administratori. În 2011, situaţia nu s-ar fi schimbat cu mult, spun datele de la Ministerul Sănătăţii, fondurile alocate din bugetele locale fiind de doar 1,087 milioane de lei. Cei direct vizaţi, şefii primăriilor şi şeful consiliului judeţean, se apără şi spun că în 2010 timpul de la preluare până la finele anului a fost prea scurt pentru a mai putea face ceva, dar şi în aceste condiţii tot s-au cheltuit bani, în timp ce pentru 2011, cel puţin în cazul spitalelor preluate de consiliul judeţean, investiţiile deja derulate depăşesc în mod evident sumele despre care a fost informat ministrul Attila.
„Ministrul Cseke cred că îşi ia datele de la deputatul Bulă, că altfel nu-mi explic declaraţia“
Pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii au fost postate încă de vineri datele la care ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a făcut referire în conferinţa de presă de vineri, 17 iunie. Conform acestora, în judeţul Olt, în 2010, fondurile din bugetele locale pentru cele şapte spitale (acum un an încă erau şapte, funcţionând şi Centrul de Sănătate Drăgăneşti) au fost zero, pentru ca în 2011 suma să se ridice la 1.087.000 de lei (prevederi bugetare), din care 721.000 de lei reprezintă deja finanţări. Cifrel