Terasa restaurantului Select, situat în zona complexului Perla, este una dintre cele mai populare terase din staţiunea Mamaia. Cu o capacitate de peste 300 de locuri, este pe departe şi una dintre cele mai mari. Cu toate că nu este singurul loc în care turiştii ar putea să mănânce zilnic, de vreme ce în staţiunea Mamaia restaurantele de tip autoservire au detronat shawormeriile ca număr şi popularitate, restaurantul Select este luat cu asalt zilnic de sute de clienţi. Iar majoritatea vin aici să mănânce. De ce aici şi nu în altă parte?
Cu această întrebare în gând, am intrat în restaurantul cu linie de autoservire, unde, ca de obicei, clienţii se îngrămădeau să prindă un loc la coadă. Dacă am reuşit să îmi găsesc o tavă cât de cât curată, nu acelaşi lucru pot spune şi despre tacâmuri, care, după aspect, arătau de parcă au fost spălate ori în grabă, ori fără detergent de vase. După ce am pescuit din raft o lingură şi un cuţit, am observat că stocul de furculiţe doar ce se epuizase. În schimb, o angajată m-a informat că la casă se găsesc tacâmuri de unică folosinţă, special pentru aceste situaţii.
Am ajuns şi la galantarul cu ciorbe şi supe. Mâncarea nu arată rău deloc, numai că supele şi ciorbele sunt servite într-un soi de polonice la purtător, puţin mai mari decât o cană de ceai. O astfel de „jumătate" de porţie de supă cu „crutoane" de pui costă 6 lei. O ciorbă de burtă atinge pragul psihologic de 10 lei, cu tot cu smântână, mujdei şi ardei de usturoi. O porţie de orez sârbesc costă 5 lei, iar o singură bucată de şniţel de pui costă nu mai puţin de 8 lei. O chiflă costă 40 de bani. Un meniu constând în două feluri de mâncare şi cam atât te costă 20 de lei.
Există o teorie conform căreia, cu cât te aventurezi mai adânc în interiorul staţiunii Mamaia, cu atât vor muşca mai adânc preţurile din portofelul tău. Cu toate acestea, nu mă aşteptam la