Ca în fiecare an, mulţi români optează pentru maşină ca mijloc de transport spre destinaţia de vacanţă, ceea ce face ca şansele să fie implicaţi într-un accident rutier, în ţară sau în străinătate, să crească.
În acest context, între 20 şi 26 iunie, CSA – Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor derulează o nouă etapă a celei mai mari campanii naţionale de educare şi informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare.
Efort de comunicare unic în zona siguranţei rutiere, campania “Ce faci în caz de accident?” completează elementele primelor sale etape (rolul asigurării RCA, paşii de urmat în caz de accident etc.) cu o detaliere a procedurii de urmat în cazul accidentelor produse în străinătate.
Preşedintele CSA, Angela Toncescu, a declarat: “Orice iniţiativă de informare a publicului larg cu privire la asigurări îşi găseşte un sprijin în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru că rolul nostru este tocmai acela de protejare a drepturilor asiguraţilor, iar o informare corectă este esenţială în acest sens. Campania care se derulează zilele acestea se adaugă nenumăratelor eforturi depuse de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor în decursul ultimilor ani, nu numai cu privire la evoluţiile legislaţiei privind asigurarea obligatorie RCA, ci şi pe alte subiecte de interes pentru populaţie”.
“Ne alăturăm actualei campanii iniţiate de industria de asigurări, cu speranţa că acest demers va contribui la adoptarea unui comportament rutier mai prudent, în contextul aplicării sistemului bonus/malus, fiind încă o modalitate ce contribuie la atingerea obiectivului principal al Poliţiei Rutiere, acela de a reduce numărul de accidente rutiere şi consecinţele acestora”, a declarat Comisarul Şef Lucian Diniţă, Director al D