Săptămâna aceasta se derulează ultima probă orală: cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. De pe 27 iunie încep probele scrise. Primele două săptămâni de Bacalaureat au fost destul de liniştite, iar subiectele nu le-au prea dat multe bătăi de cap candidaţilor.
Pentru examenul la limba străină elevii trebuie să treacă prin trei probe. Prima este cea de înţelegere a unui text audiat pe o durată de 20 de minute. Apoi o probă scrisă de 120 de minute, urmată de una orală de 10-15 minute.
Pentru proba de înţelegere, elevii vor asculta două texte, unul de o dificultate redusă şi unul cu o dificultate medie. Proba scrisă cuprinde două părţi. În prima parte profesorii evaluează competenţa de receptare a unui text citit. Pe baza a două texte suport, candidaţii răspund unui număr de întrebări. Primul text, pe o tematică accesibilă, are dimensiuni reduse şi un grad redus de complexitate. Al doilea text, pe o temă de interes general, este mai amplu, având un grad de complexitate mai ridicat. În partea a doua a examinării elevii au de redactat două texte (o scrisoare, un e-mail sau o carte poştală etc. şi un eseu sau un articol).
Pentru proba orală, candidaţii trebuie să extragă un bilet. Fiecare bilet conţine câte trei întrebări de dificultate progresivă (exemplu: o întrebare referitoare la universul personal; o cerinţă care să implice o scurtă relatare; o părere personală cu justificare/ argumentare pe o temă de interes).
Profesorii examinatori acordă calificative în funcţie de punctajul obţinut de candidaţi. Pentru limba engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, portugheză, rusă sau neogreacă elevii pot obţine calificative ca „Introductiv sau de descoperire",„Intermediar sau de supravieţuire", „Nivel-prag sau independent", „Avansat sau independent". Pentru limbile ebraică sau japonează