Edilii evacuează familiile sărace, în loc să le mute în module construite la periferia Iaşiului. Cele mai mari probleme sunt în căminul Decebal din Cantemir, unde zeci de familii fără venituri şi cu datorii foarte mari la întreţinere urmează să fie evacuate.
În timp ce la Iaşi oamenii sunt scoşi în stradă, Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluţie pentru acele familii defavorizate, care nu au venituri şi trăiesc în mizerie în cămine sociale. Edilii clujeni au cumpărat terenuri la marginea oraşului şi au făcut module pe care le-au dat la 250 de persoane, pe baza unor contracte de comodat.
„S-au construit locuinţe sociale şi le-am dat în folosinţă familiilor defavorizate în decembrie 2010. Am fost acuzaţi că i-am ghetoizat, dar le oferim toate condiţiile. Oricum, din decembrie până acum, s-a dublat populaţia acolo“, a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
Iaşi: Scandalagiii şi mizerabilii din locuinţele sociale îşi fac de cap
Edilii din Iaşi refuză să recurgă la această soluţie. „Nu sunt de acord cu aşa ceva. În foarte multe blocuri, locuiesc persoane care întreţin locuinţele. Nu putem face un ghetou în Iaşi. Noi trebuie să găsim soluţii cu ONG-urile şi Poliţia pentru a-i ajuta să se integreze în societate“, a spus primarul Gheorghe Nichita.
Căminul social Decebal ridică cele mai mari probleme Primăriei Iaşi, din cauza locatarilor care fac scandal, ţin petreceri până dimineaţă şi îşi ameninţă vecinii. În condiţiile în care Poliţia Locală nu mai patrulează prin zonă din cauza restructurărilor de personal, soluţia Primăriei este de a-i arunca în stradă pe datornici.
„Îşi bate Primăria joc de noi“
Locatara căminului Decebal este indignată că trebuie să-şi crească copiii într-un bloc de scandalagii
„Din 100 de locatari, pentru 60 avem acţiune în instanţă în vederea evacuării şi