Cercetari recente au scos la iveala faptul ca acidul ursolic, o substanta din coaja marului, ofera o multime de beneficii neasteptate, de la stimularea cresterii de tesut muscular pana la mentinerea sub control a colesterolului si a glicemiei. Iar merele nu sunt singurele fructe care au o coaja bogata in substante sanatoase.
Daily Mail a alcatuit o lista cu cateva dintre cele mai bune fructe si legume ce ar trebui consumate fara a fi decojite in prealabil, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. De asemenea, unele pot fi folosite si la diverse activitati casnice.
1. Piersici
Piersicile reprezinta un fruct adesea neglijat, dar coaja lor este buna si consumata - pentru nutrienti- si aplicata pe fata prin frecare usoara, pentru stralucirea tenului. Bogata in potasiu si vitamina A, coaja ajuta la revitalizarea pielii, iar consumarea ei poate stimula sistemul imunitar, poate indeparta toxinele din organism, poate proteja ochii de cataracta si reduce riscul de cancer, boli de inima si artrita.
Daca vrei sa o folosesti ca si exfoliant, pune putin zahar pe partea sa carnoasa si freaca usor tenul.
2. Portocale
Coaja acestora contine antioxidanti puternici, cu adevarat super-flavonoizi, care pot reduce semnificativ nivelul de colesterol. Antioxidantii din coaja sunt de 20 de ori mai puternici decat cei din pulpa, conform unui studiu realizat in SUA. Adauga coaja rasa de portocala in prajituri sau sucuri pentru a beneficia de efectele sale pozitive.
3. Banane
Coaja de banana contine potasiu si antioxidanti care mentin pielea moale si catifelata si ajuta la o recuperare rapida. Iar daca ai fost muscat de un tantar, freaca locul cu aceasta coaja pentru a ameliora mancarimea.
De asemenea, extractul din coaja de banana poate ameliora depresia deoarece este bogat in seroton