În urma ploilor din vara anului trecut, tavanul căminului cultural din Bucium s-a deteriorat foarte mult. Sala a devenit inutilizabilă, pentru că exista oricând pericol de prăbuşire. Căminul a fost refăcut astfel integral, spre marea bucurie a localnicilor. Inaugurarea a fost marcată cu pregătirea obiceiului tradiţional de nuntă şi un spectacol de jocuri populare.
Un moment mult aşteptat
Căminul cultural, locul unde se întâlneşte întreaga comunitate, nu era un spaţiu prea primitor pentru buciumeni. Se organizau aici doar evenimente absolut necesare, ca mesele la înmormântări sau parastase şi jocul din perioada sărbătorilor. Dorinţa buciumenilor de a avea un cămin frumos, în care să se poată desfăşura tot felul de evenimente, a fost îndeplinită anul acesta prin renovarea completă. Localnicii au astfel acum la dispoziţie o clădire modernă, primitoare, în care pot organiza chiar şi nunţi.
Finalul lucrărilor a fost marcat duminică, 19 iunie, prin inaugurarea noului cămin. Cu această ocazie, la iniţiativa doamnei Doina Ghircoiaş, meşter popular, buciumenii iubitori de tradiţii s-au implicat în organizarea unui obicei tradiţional de nuntă. Au avut la dispoziţie doar două săptămâni, timp în care şi-au scotocit memoria şi lăzile de zestre în căutare de strigături, obiceiuri şi lucruri vechi. Rezultatul a fost prezentat duminică, în prezenţa reprezentanţilor Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov.
Întoarcere în trecut
După Sfânta Liturghie, sătenii s-au adunat la Căminul cultural. În prezenţa unui număr mare de oameni, noua clădire a fost inaugurată prin tăierea panglicii de către domnul primar Victor Bârlez şi preotul paroh Marius Corlean, ca reprezentant al comunităţii locale. În interior a fost oficiată o slujbă de sfinţire, în cadrul căreia cei prezenţi s-au rugat p