Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, spune la RFI că nu înţelege "cu ce s-ar îmbunătăţi calitatea vieţii democratice din România, dacă menţinem această ciudată imunitate a parlamentarilor în faţa legii". Prim-vicepreşedintele PDL se bucură că "Opoziţia a încetat ritualul absurd al demonizării preşedintelui" şi participă la consultările de la Cotroceni pe tema revizuirii Constituţiei şi a reorganizării administrativ-teritoriale.
Teodor Baconschi declară că "prin dialog se vor vârî la loc în teacă nişte săbii care fac prea multe scântei".
"Ce mă bucură este că Opoziţia a încetat ritualul acesta absurd al demonizării preşedintelui, acceptă pentru prima dată după câţiva ani invitaţia sa la dialog şi sunt convins că prin dialog se vor vârî la loc în teacă nişte săbii care fac prea multe scântei", precizează ministrul de Externe.
Baconschi spune că "avizul (Curţii Constituţionale asupra proiectului prezidenţial de modificare a Constituţiei-n.r.) e consultativ. Sigur că simbolic vorbind, trebuie să ţinem cont de ceea ce spune Curtea Constituţională. Procesul de revizuire a Constituţiei continuă", afirmă prim-vicepreşedintele PDL. Teodor Baconschi nu vrea imunitate
Teodor Baconschi se declară însă "un pic surprins, în calitate de cetăţean". "Nu văd cu ce s-ar îmbunătăţi calitatea vieţii democratice din România, dacă menţinem această ciudată imunitate a parlamentarilor în faţa legii până la urmă. Cred că toată lumea se aşteaptă ca cetăţenii să fie egali în faţa legii. Or de 20 de ani, imunitatea extinsă de care se bucură membrii Parlamentului a dus la corupţie, la abuzuri, la netransparenţă", declară şeful diplomaţiei române.
Curtea Constituţională a decis că anumite articole din proiectul prezidenţial de modificare a Constituţiei încalcă însăşi legea fundamentală. Unul dintre articolele incriminate prevede restrângerea masivă