Lipsa unei secții universitare, dotări modeste și număr mic de specialiști pe anumite secții sunt principalele probleme ale „județeanului”.
Spitalul Județean de Urgență din Severin a fost clasificat de către Ministerul Sănătății în categoria a III-a, deși ținta era categoria II.
În plus, așa cum se menționează pe site-ul ministerului, unitatea trebuie să întocmescă și să respecte un plan de conformare, până la sfârșitul acestui an, pentru a-și păstra locul în categoria III.
Potrivit conducerii, factorul decesiv care a dus la ratarea categoriei a doua a fost inexistența unei secții universitare de obstretică-ginecologie, condiție considerată imposibil de îndeplinit în momentul de față.
Lipsă de medici neurologi
Problemele actuale ale celei mai mari unități medicale din Mehedinți se leagă de dotări, lipsa medicilor pe anumite secții, precum neurologie sau ATI, dar și de amenajările interioare.
„Aparatura în anumite secții trebuie înlocuită cu dotări moderne, iar unele saloane nu arată prea bine și au nevoie de o recondiționare. Aceste probleme vor fi însă rezolvate până la sfârșitul acestui an. O altă situație cu care ne confruntăm este numărul mic de medici pe anumite secții, precum neurologie sau ATI. La neurologie avem doar trei medici, care abia fac față”, ne-a spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, medicul Claudiu Zară.
Potrivit descrierii ministerului Sănătății, spitalele din categoria a III-a „au un nivel de competenţă mediu şi deservesc populaţia judeţului în care îşi au sediul şi, prin excepţie, din judeţele limitrofe pentru afecţiuni cu grad mediu de complexitate”.
Cea mai mare unitate medicală din județ are, în acest moment, 1300 de angajați și peste 1.100 de paturi.
Doar patru spitale clasificate în Mehedinți
Spitalul General CFR din Severin, Spitalul Muni