Dragomir a încercat să salveze Timişoara, Bistriţa şi FC Bihor, deşi aşa ceva nu era de competenţa Comitetului Executiv. Sandu s-a opus, însă le-a permis celor trei echipe să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Nici ieri nu s-a lămurit cum va arăta Liga I în viitorul sezon. Motivul? În fotbalul românesc e ca în Vestul Sălbatic! Competiţiile nu sunt guvernate de legi, ci de interese şi de manevre.
Atunci când s-a anunţat, la data de 24 mai, decizia retrogradării cluburilor Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara pentru neprimirea licenţei era „definitivă şi irevocabilă". Cel puţin, aşa s-a lăudat Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Ulterior, s-a anunţat că nici FC Bihor, club ce a promovat din Liga a II-a, nu are dreptul de a juca în primul eşalon, neprimind nici el licenţa.
Practic, Comitetul Executiv al FRF ar fi trebuit să ratifice, ieri, aceste decizii, neavând competenţa de a le modifica. Având în vedere că trăim în România însă, tot ce a fost „definitiv şi irevocabil" acum 28 de zile s-a aruncat în aer ieri! „Adevărul" vă prezintă filmul evenimentelor.
Sandu s-a retras, Dragomir a dictat
Comitetul Executiv a început prin a aproba o serie de decizii deja luate precum numirea lui Victor Piţurcă şi a staff-ului său la cârma naţionalei. Când s-a ajuns la cel mai „fierbinte" punct al agendei de lucru, şi anume problema licenţierii, doi dintre membrii C. Ex. s-au retras! Mircea Sandu şi Vasile Avram au părăsit şedinţa. „Naşul" a motivat că nu mai poate asista la discuţii întrucât poate fi acuzat de subiectivism din cauza faptului că se află în proces cu Marian Iancu. În absenţa preşedintelui FRF, şedinţa a fost condusă de Dumitru Dragomir. A fost momentul în care „Corleone" s-a dezlănţuit, călcând în picioare regulamentele aflate în vigoare.
Şeful LPF a propus ca me